Bilime yolculuk: Neredeyse Her Şeyin Kökeni
İnsanlık tarihinin en önemli, ilginç ve şaşırtıcı hikâyeleri, bir başka deyişle, insan uygarlığının mağaralardan uzay yolculuğuna uzanan gelişimi, Neredeyse Her Şeyin Kökeni isimli yeni kitapta toplandı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan kitabın giriş yazısını İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Stephen Hawking kaleme alırken, metinlerini ise New Scientist dergisinin genel yayın yönetmeni Graham Lawton hazırladı.
“Nereden geldik?” “Her şey nasıl başladı?”
Her şeyin nasıl başladığına ilişkin ilk bilimsel kanıt sayılan, Edwin Hubble’ın 1920’lerde, California’daki Wilson Dağı’nın zirvesine yerleştirdiği teleskopla gözlemler yapmaya başlamasından, uzayın fethine giden yolculuğu gözler önüne seren ‘Neredeyse Her Şeyin Kökeni’, bilimin hareketli dünyasına bir zaman yolculuğu niteliğinde…
Bilimin gün ışığına çıkardığı modern yaratılış hikâyelerinin bir derlemesi olan eser, Büyük Patlama, yaşamın temeli, insanın evrimi gibi pek çok konu, illüstratör Jennifer Daniel’in canlı ve esprili görselleriyle zenginleşen 53 kısa başlıkta toplanıyor. “Nereden geldik?” “Her şey nasıl başladı?” gibi evrenin en önemli sorularına bilimsel yanıtlar veren eser, Yonca Aşçı Dalar’ın özenli çevirisiyle okurlarıyla buluşuyor.